Van jongsaf maakte ik kennis met diverse smaken. In de familie stond lekker tafelen centraal.
Bij elk feest werden recepten gewisseld, zochten we naar nieuwe verrassende gerechten maar hadden we ook steeds oog voor de klassieke waarden en stonden smaak en verse producten centraal.
Het uitproberen en creëren bleek een van mijn talenten. Al snel werd ik aanspreekpunt voor tips en vragen en vaak kreeg ik de vraag waarom ik niks opstartte.
De honger naar bijleren, verfijnen, verdiepen bleef hangen waardoor ik talrijke cursussen volgde, werkervaring bij bakker en horeca in het weekend opzocht en het gevoel groeide hierbij van m’n passie mijn beroep te maken.
En zo kwam ” Chocolate ID “, het chocolade atelier met zowel traditionele smaken en recepten evenals het luik met de nieuwere tendensen of verken je eens het luik voor de durvers?
We zijn een hedendaags bedrijf die wil tegemoetkomen aan de noden van de klant. Hierbij baseren we ons op enkele pijlers die hand in hand gaan . Smaak, Natuurlijk, Kwaliteit, Vers, Artisanaal, Zonder toegevoegde bewaarmiddelen, Gezond , Duurzaam en Persoonlijk. Dit alles in nauwe samenwerking met en op vraag van de klant.
We staan eerst en vooral voor SMAAK. Smaak is voor ons de belangrijkste factor bij de tasting van chocolade, daarbij willen we de natuurlijke smaken van zowel de chocolade als de vullingen tot hun recht laten komen. Om dit te bereiken kiezen we bewust het type chocolade in match met de smaak en het karakter van de vulling en werken we met NATUURLIJKE PRODUCTEN wat meteen ook onze tweede pijler is. Natuurlijke producten die naast de beste smaak en aroma ook gezonder zijn en een betere kwaliteit garanderen. KWALITEIT door bewuste productenkeuze en VERSHEID. Daar we op aanvraag werken kunnen we de versheid garanderen . Geen stock of chocolade die blijft liggen.
We werken ARTISANAAL in eigen atelier, alles met de hand gemaakt met originele en traditionele recepten zonder extra toevoeging van bewaarmiddelen.
Voor de liefhebbers hebben we ook het luik , gezonder genieten , door toevoeging van de superfoods, vezels, kruiden, werken met chocolade met hoger cacaomassa gehalte of hebben we ook chocolade” sugar reduced” waar 30 % minder suiker aanwezig is.
Bij duurzaam werken staan we achter een duurzame toekomst voor chocolade onder de vorm van cacao-trace , dit is een cacao inkoopprogramma waarmee we de cacaoboeren ondersteunen met opleiding en eerlijke prijzen. (surf naar www.cacaotrace.com voor meer informatie)
Op aanvraag van de klant: we werken op aanvraag waardoor de klant gericht kan kiezen naar voorkeur en waardoor versheid gegarandeerd wordt.
We werken hedendaags met oog voor trends, nieuwigheden en voor wat leeft in de maatschappij maar evenzeer waarderen we de klassieke smaken die steeds blijven bekoren.
Al wie kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Elke particuliere klant die van lekkere chocolade en tasting houdt . De betere bakker, restaurant, eventbedrijf, andere… Wie een origineel relatiegeschenk wil aanbieden Voor doopfeestjes, jubilees, communies, huwelijken of andere feesten waar een persoonlijke toets kan toegevoegd worden of als aandenk-presentje aan het feest of wat denkt u van gepersonaliseerde chocolade. Aangeboden door B&B, restaurant, hotel, welness als dank en aandenken om thuis nog wat na te genieten.
Wij creëren, U geniet !
Inge Defevere